3 gode grunde til at drikke rooibos-te

Te er en meget populær drik i hele verden, og faktisk foretrækker mange mennesker at drikke te frem for kaffe. Jeg er den helt store tedrikker, og lige for tiden har jeg kastet min kærlighed på rooibos-te. Rooibos-te er en urtete, som stammer fra Afrika. Nærmere bestemt vokser rooibos-busken ved Cederberg Mountain cirka 250 kilometer nord for Cape Town. Busken ligner lidt et dansk nåletræ på grund af dets nålelignende grågrønne blade. Den smukke, røde drik har igennem mange år været kendt for dets mange gode helsegivende effekter. Faktisk er rooibos-te blevet kaldt for “Livets Te”, fordi den har så mange gode egenskaber. Herunder kommer tre gode grunde til at drikke rooibos-te: 

1) Rooibos-te indeholder et væld af antioxidanter og mineraler, som skulle være godt både for vores ydre og indre. Antioxidanterne og mineralerne gør, at rooibos-te har en antiaging-effekt. Derudover skulle indeholdet af antioxidanter i rooibos-te være godt mod hjerteproblemer, astma og allergier. 

2) Roobis.te er koffeinfri. Hvis du har søvnproblemer, er gravid eller bare gerne vil undgå koffein af andre årsager, er rooibos-te super godt. Rooibos-te kan drikkes på alle tidspunkter af døgnet uden at påvirke din nattesøvn. 

3) Rooibos te er med til at styrke dit immunforsvar. Det høje indhold af antioxidanter hjælper dit immunforsvar med at blive sundt og stærkt. 

En god kande rooibos-te laves med cirka to spiseskefulde rooibos i et filter. Teen hældes over med friskkogt vand og skal trække i mindst otte minutter. Faktisk kan rooibos-te trække, lige så længe du vil. Det kommer an på, hvor stærk du vil have teen. Det gode er, at smagen ikke bliver ødelagt – den bliver blot kraftigere.  

Rooibos-te får sin smukke kobberrøde farve, idet bladene fermenteres. Rooibos-te findes også i en grøn udgave, hvor bladene ikke er blevet iltet. Den røde rooibos-te er dog den mest udbredte. 

Jeg køber min rooibos-te hos Carstensens Tehandel. Her kan man finde et stort udvalg af rooibos-te med mange forskellige smage og aromaer. Jeg er blevet helt vild med rooibos-te med havtorn. Det giver et anderledes og lækkert twist til den klassiske smag.