Et supplement af urter

For de fleste er det helt naturligt, at madlavning er noget, der involverer mange forskellige krydderier, alt efter hvilken type af mad der er tale om. Det samme gælder dét at bruge ingredienser og blande dem, om det er mad eller dessert. Men når det kommer til drikkevarerne, er de fleste noget mere konservative og holder sig til det kendte.

Te er fantastisk med urter

For mig er det spændende med teblandinger af forskellig slags. Det kan være en grøn eller en sort te, der er blandet med urter eller blomster, men det kan også være den rene vare som myntete, der er lavet af mynteblade og intet andet, eller kamillete, der er tørret kamille.

De sidste er ikke en te i ordets bogstaveligste forstand, for der er ikke teblade fra teplanten i, men det gør dem ikke mindre delikate at drikke. Nogle gør det for helbredet, kamille er for eksempel en drik, der bliver sværget til, når forkølelse og influenza rammer. Andre er drikke, der er brugt gennem tiderne i andre lande. Mynte er meget brugt i Nordafrika, hvor det både er til mad og til at drikke. Det læsker og køler i heden, selvom det er varmt.

Nye smage er inspirerende

Ligesom det er spændende med ny mad, du ikke har prøvet før, og hvor smagene er sat sammen, så det hele går op i en højere enhed, lige sådan er det med de mange typer af te, der findes. Der er tænkt over sammensætningerne og deres blandingsforhold. I hvert fald der, hvor jeg handler te.

Det bliver en opdagelsesrejse af smag og indtryk, og du kan dufte det, lige så snart du åbner posen. Det er rigtig lækkert, og jeg er blevet glade for dem, der indeholder mynte, brændenælde eller lakrids. Det skal ikke være overdøvende, men bare et lækkert supplement.